Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Aktuální situace ve věci koronaviru v naší obci

Aktuální situace ve věci koronaviru v naší obci



Datum konání:
18.3.2020

Vážení spoluobčané,

Přinášíme Vám aktuální informace ve věci koronaviru ovlivňující život v naší obci.  Do odvolání je uzavřen provoz knihovny a provoz sběrného dvoru.  Obecní úřad funguje pro veřejnost v omezeném provozu, a to pouze v úřední dny pondělí a středa v době od 15 – 17 hodin. Neplaťte na úřadě hotovými penězi, ale používejte platbu na účet. Kdo chce platit hotově, musí počkat až pomine Nouzový stav

S ohledem na skutečnost, že koronavirus prokazatelně postupuje napříč republikou, a jeho zasažení do naší obce bude otázkou času, vyzývám důrazně z pozice starosty všechny obyvatele obce, aby dodržovali pravidla pro snížení rizika přenosu koronaviru, a to používáním doporučených základních hygienických pravidel.  Při použití hromadné dopravy , při vstupu do obchodů, pošty, obecního úřadu používejte roušky ať již originální, nebo provizorní. Současně žádám, aby jste dle možností používali po dobu vyhlášeného nouzového stavu  roušky při nezbytném pohyby na veřejnosti. Velmi důrazně vyzývám všechny, kteří se v uplynulých dnech vrátili ze zahraničí, aby základní hygienická opatření používali dvakrát tak důkladněji a brali ohled na své okolí.

Hrdinství není v tomto případě na místě. Provizorní roušky nechrání vás, ale ochraňují vaše okolí před nákazou potencionálního šiřitele. Inkubační doba koronaviru je 2-10 dní s ohledem na aktuální zdraví jedinců. 

Důrazně apeluluji na všechny – používejte na veřejných místech alespoň provizorní roušky.

Rostislav Kocián

starosta obce