Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Informace o možnosti využívat v obci pečovatelskou službu od 01.01.2024

Informace o možnosti využívat v obci pečovatelskou službu od 01.01.2024



Senioři a osoby se zdravotním postižením nebo chronickým onemocněním mají možnost od 01.01.2024 využívat v obci služby HELP-IN, o.p.s., Pečovatelská služba, pobočky Město Albrechtice.

Základní poskytované úkony, zajišťující pomoc při péči o vlastní osobu, při osobní hygieně, při poskytnutí stravy, při zajištění chodu domácnosti a při zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

Nejčastěji využívané úkony: praní, žehlení, koupání, dovoz léků, nákup včetně dovozu, běžný nebo velký úklid domácnosti, doprava - doprovod k lékaři (pokud např. nemá možnost sanitky, rodiny).

Na pečovatelskou službu přispívá obec. V případě zájmu kontaktujte Obecní úřad Třemešná, aby se mohla pro  zájemce od příštího roku naplánovat konkrétní služba. Se zájemcem je možno sjednat individuálně nezbytný rozsah poskytovaných služeb. 

 

Poslání služby

Prostřednictvím terénních a ambulantních sociálně-zdravotních služeb podporovat život seniora a zdravotně postiženého v jeho přirozeném prostředí

Cíle služby
Hlavním cílem předmětné služby je prostřednictvím předem sjednaných hlavních úkonů, zaměřených na pomoc při: péči o vlastní osobu, při osobní hygieně, při poskytnutí stravy, při zajištění chodu domácnosti, při zprostředkování kontaktu se společenským prostředím nebo fakultativních úkonů zajistit a zachovat stávající kvalitu života uživatelů v jejich přirozeném prostředí a maximálně oddálit službu rezidenčního nebo-li pobytového typu.

V případě zájmu o bližší informace, kontaktujte Bc. Jiřího Boháčka, vedoucí odboru správního, mobil: +420 777 781 198, e-mail: j.bohacek@mesto-albrechtice.cz

odkaz Help-IN o.p.s. - Pečovatelská služba