Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Obecní úřad upozorňuje občany na nebezpečí spojené s pálením klestů a trávy

Obecní úřad upozorňuje občany na nebezpečí spojené s pálením klestů a trávy



Upozorňujeme občany, že pokud se rozhodnou pálit klest a suchou trávu na svém pozemku, je nezbytné, aby byla splněna základní bezpečnostní pravidla.

Fyzické osoby mohou provádět kontrolované spalování hořlavých látek, např. mohou pálit shrabanou trávu na hromadě, která bude ohraničená proti případnému rozšíření a která nebude samozřejmě umístěna pod stromy nebo v blízkosti jiných hořlavých látek, a u tohoto spalování budou osoby přítomny. Je však zakázáno plošné vypalování porostů. Na fyzické osoby se nevztahuje ohlašovací povinnost při pálení na územně příslušný hasičský záchranný sbor kraje.

  • Nepalte trávu ani kles při silném větru
  • Nepalte trávu ani kles na večer. Nižší večerní tlak způsobí obtěžování vašich sousedů, kteří určitě nebudou z vašeho počínání nadšeni.

Pálení klestů a trávy na volném prostranství navíc není jediný způsob, jak se zbavit tohoto biologického odpadu. Trávu je možno zkompostovat, při větším množství klestu a ořezů v domácnosti je možno kontaktovat obec se žádostí přistavení kontejneru. Kontejner obec po naložení odveze.